Φωτογραφική βαλίτσα carry on 70 euro

Φωτογραφική βαλίτσα carry on 70 euro

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο οτιδήποτε έχει σχέση με τη φωτογραφία, αυτομάτως θα πρέπει να είναι και ακριβό.  Ψάχνοντας εδώ και καιρό για μια φωτογραφική βαλίτσα carry on, για τα αεροπορικά ταξίδια, είδα ότι οι τιμές  είναι απλησίαστες.

youtube-thumbnail2200 ευρώ με το ζόρι η φτηνότερη (και μικρότερη) εως και 450-500. Δεν αντιλέγω οτι πρόκειται περι καλής ποιότητας κατασκευής. Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πιστεύω πως είναι απαραίτητο να δοθούν τόσα χρήματα για μια φωτογραφική βαλίτσα carry on.

Η δεύτερη επιλογή μου ήταν αυτή του DIY.  Η αναζήτηση στο google   έφερε στο φώς αρκετά παραδείγματα. άλλα φτιαγμένα από το μηδέν και κάποια αλλα βασισμένα σε ένα πολυτιμότατο αξεσουάρ της calumet . Τα εσωτερικά διαχωριστικά που παρέχει ως ξεχωριστό αξεσουάρ για τη δική της φωτογραφική βαλίτσα carry on.

Οταν πρωτοείδα τα σχετικά άρθρα   το συγκεκριμένο αξεσουάρ δεν υπήρχε διαθέσιμο πουθενά. Συνέχισα όμως να το τσεκάρω ανα διαστήματα. Μετά απο αρκετό καιρό  είδα τη διαθεσιμότητα  του στο Γερμανικό κατάστημα της εταιρίας. Έκανα άμεσα την παραγγελία αφού έκανα εγγραφή στη σελίδα τους. Η εγγραφή  μπορεί να φανεί κάπως  δύσκολη λόγω των γερμανικών αλλά η αυτόματη μετάφραση ή κάποιος φίλος που ξέρει γερμανικά δίνει τη λύση.

Υπάρχει και η δυνατότητα έκδοσης τιμολογίου (VAT invoice) αν κάποιος είναι VAT registered. Η διαδικασία δε γίνεται αυτόματα . Κατά την παραγγελία δήλωσα στα “Notes” οτι θέλω VAT invoice και συμπλήρωσα το VAT registration number μου. Αρχικά πλήρωσα  ολόκληρο το ποσό, συμπεριλαμβανομένου του φόρου. Μέσα στις επόμενες μέρες μου επέστρεψαν τον αναλογούντα φόρο και μου  έστειλαν ηλεκτρονικά το τιμολόγιο με μηδενικό φόρο. Είχε  προηγηθεί  ηλεκτρονική επικοινωνία, ως προς αυτό, πρίν την παραγγελία και μου υπέδειξαν τη διαδικασία που περιγράφω.

Προτείνω να γίνει επίσης επικοινωνία με το κατάστημα , από όποιον ενδιαφερθεί να παραγγείλει, για την επιβεβαίωση των παραπάνω.  Στην περίπτωση που υπαρχουν απορίες για τους ορους VAT registered και VAT invoice μέσα από τα σχόλια του άρθρου, μπορούμε να λύσουμε κάποιες. Θα πρέπει να γίνουν κάποιες διαδικασίες  στην αντίστοιχη ΔΟΥ για να υπαρχει η δυνατότητα απόκτησης τιμολογίου απο το εξωτερικό.

Πίσω στο θέμα μας, αφου έλαβα το αξεσουαρ, βρέθηκα μια μέρα στην Αθηνάς,  έχοντας το μαζι μου, για να ψάξω τη βαλίτσα που θα το χωράει. Με λίγο ψάξιμο βρέθηκε το best fit στα 25 ευρώ.  Μεγάλη προσοχή θέλουν οι επιτρεπόμενες διαστάσεις για carry on.

Έτοιμη για γέμισμα η φωτογραφική βαλίτσα carry on με 65 ευρώ και όχι 70 που αναφέρω στον τίτλο, μετά την επιστροφή φόρου από την Calumet.

Η carry on βαλίτσα μέσα σε 30″


[wysija_form id=”9″]

 

Close Menu