Κλαρίνο

κλαρίνο

Για ακόμη μια φορά συναντώ τον κυρ Γιώργο Χαλκιά με το κλαρίνο του.  Ψηλά πάνω απ το χωριό του τη Βούρμιανη. Στους πρόποδες του Γράμμου και με θέα το Σμόλικα στο φόντο. Η προηγούμενη φορά ήταν στα πλαίσια μια συνέντευξής  του.περισσότερα.. και όλες οι φωτογραφίες γίνανε στο εσωτερικό του σπιτιού του.

Από τότε μου γεννήθηκε η ιδέα να τον φωτογραφίσω σε εξωτερικό χώρο, περιτριγυρισμένο από το επιβλητικό φυσικό περιβάλλον της περιοχής των Μαστοροχωρίων. Η ιδέα στο μυαλό μου ήταν λίγο διαφορετική. Ήθελα η φωτογράφιση να γίνει ακριβώς μετά τη δύση του ηλίου. Εκείνη η ώρα τους χειμερινούς μήνες είναι δύσκολη από πλευράς θερμοκρασίας και δεν ήθελα να ταλαιπωρήσω τον κυρ Γιωργο.

Εδώ λοιπόν ήρθε να μου λύσει τα χέρια το leaf shutter της x100s. Η δυνατότητα συγχρονισμού φλάς σε μεγάλες ταχύτητες  επιτρέπει τη χρήση ενός μικρού φλας σε εξωτερικό χώρο με πλήρη ηλιοφάνεια.

Στη συγκεκριμένη εικόνα υποφώτισα εσκεμμένα το φόντο και  φώτισα τον πρωταγωνιστή μου από τα δεξιά της φωτογραφικής μηχανής. Η πηγή φωτισμού είναι ένα φορητό speedlιght προσαρμοσμένο σε ένα softbox  60×60 cm.  Στο φλασάκι  ήταν προσαρμοσμένος και ο διαχυτής(diffuser) του για περισσότερο μαλάκωμα του φωτός. Όλα αυτά τα επίπεδα διάχυσης μειώνουν δραστικά τη δύναμη της φλασιάς. Tο γεγονός  οτι μπορούμε και ελέγχουμε το περιβαλλοντικό φως με την ταχύτητα φωτοφράκτη, κάνει αυτό το φλασάκι πιο δυνατό σε ένταση και έτσι τα καταφέρνει μια χαρά και μέρα μεσημέρι.

Εναλλακτικά θα μπορούσα να είχα χρησιμοποιήσει και ένα ακόμη φλας στον άξονα της μηχανής για να γεμίσω τις σκιές αλλά απο πλευράς μου δεν κρίνεται και τόσο απαραίτητο.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*