Huawei P9 Blue review – our world is getting compact

Η Καθημερινότητα μας πλεον,  γινεται όλο και πιο compact! Οι εταιρίες τεχνολογίας τρέχουν με μεγάλη ταχυτητα να παράξουν την  τέλεια συσκευή που τα κάνει όλα! Σε ένα τέτοιο πλαίσιο τα σημερινά smartphone, πέρα από κινητά τηλέφωνα μας προσφέρουν πολλές έξτρα λειτουργίες και με πολύ καλά αποτελέσματα. Δοκίμασα πρόσφατα το κινητό Huawei P9 Blue  που σε συνεργασία με την Leica, έχει εξοπλιστεί με  μια πολύ καλή φωτογραφική μηχανή.

 IMG_8417-2

Κατά τη δοκιμή επικεντρώθηκα περισσότερο στη λειτουργία της φωτογραφικής μηχανής και όχι ιδιαίτερα στις λειτουργίες και επιδοσεις της συσκευής. Η φωτ μηχανη του Huawei P9 Blue προσφέρει αρκετές  αυτοματοποιημένες λειτουργίες, όπως και αρκετά άλλα κινητά. Η βασικές διαφορές όμως είναι  οτι διαθέτει φακό Leica,  λειτουργία Pro και επιλογή αρχείων Raw.

Λειτουργία Pro

Κατά την χρήση αυτής της λειτουργίας  η φωτογραφική μηχανή  δίνει τη δυνατότητα manual ρυθμίσεων. Έτσι ο φωτογράφος  μπορεί να ρυθμίζει την ταχύτητα φωτοφράκτη και την ευαισθησία  iso (όχι το διάφραγμα, γιατι είναι σταθερό στα f2.2), με αποτέλεσμα τον καλύτερο δημιουργικό έλεγχο της εικόνας. Μέσω αυτών των χειροκίνητων ρυθμίσεων καταφερνεις να επιλέγεις τον τρόπο με τον οποιο θα φωτογραφίσεις.

Huawei P9

 

Γρήγορη ταχύτητα για πάγωμα της κίνησης ή αργή ταχύτητα για το εφέ φλουταρίσματος της κίνησης. Έλεγχος της φωτεινότητας του backround σε σχεση με το foreground με υποέκθεση η υπερέκθεση για φωτογραφίες με μεγαλύτερη αντίθεση contrast. Αυτές  είναι κάποιες από τις τεχνικές που δοκίμασα με το Huawei P9 Blue χρησιμοποιώντας την Pro λειτουργια της φωτ. μηχανής του.

Δυνατότητα RAW αρχείων

To Huawei P9  δινει την επιλογή RAW αρχείων όταν χρησιμοποιείται στην λειτουργία Pro. Έτσι έχουμε τη μέγιστη δυνατότητα επεξεργασίας του αρχείου στο photoshop και την επιλογή αποθηκευσης του σε ασυμπίεστα αρχεια Tiff. Τα Raw αρχεια είναι διαθέσιμα μόνο στην κύρια camera και όχι σ αυτη που χρησιμοποιούμε για selfies.

Huawei P9 Με το συνδυασμό των 2 παραπάνω λειτουργιών η camera του Huawei P9 Blue τα πήγε εντυπωσιακά καλά  σε πιο απαιτητικες συνθηκες φωτογράφισης.

Φωτογράφισα τον Κυρ Σωτήρη στο σκοτεινό εργαστήρι του με κόντρα φως απο τό παράθυρο και ενα video light με επιτυχία.

Huawei P9

 

Έκανα  κάποια αναμνηστικά πορτραίτα που ξεχωρίζουν, στις βόλτες μας με τη  Βαλεντίνη, στα πέτρινα χωριά των Μαστοροχωρίων και φωτογράφισα αρκετες σκηνές καθημερινότητας . Περισσότερες φωτογραφίες στο λογαριασμό μου στο instagram.

Συμπέρασμα

Σίγουρα ένα κινητό δεν μπορεί να αντικαταστήσει εξ ολοκλήρου τον φωτογραφικό μου εξοπλισμό. Με το Huawei P9  όμως  μπορώ να είμαι σίγουρος ότι κουβαλάω μαζί μου μια back up camera όταν θα πρέπει να ταξιδεύω με το λιγότερο δυνατό εξοπλισμό. Μέ λίγες τεχνικές γνώσεις η camera του μπορεί να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Μετά τις πρώτες  ημέρες δοκιμών, άρχισα να μην κουβαλάω καν, φωτογραφική μηχανή μαζί μου, γιατί ήμουν σίγουρος ότι  σε οποιαδήποτε φωτογραφική περίπτωση προέκυπτε,  με το P9 θα μπορούσα να έχω μια καλή φωτογραφία.

 

Huawei P9

Άλλες χρησεις που έκανα στο Huawei P9 όσο το είχα στα χέρια μου

Χρησιμοποίησα το κινητο μαζι με το τηλεχηριστηριο του Dji Phantom 4 drone σε συνδυασμό με το Dji go app, με πολύ καλά αποτελέσματα. Η οθόνη του έχει πολύ καλή ευκρίνεια και μου ήταν πολύ πιο ευχάριστο το να κάνω εναέριες λήψεις με το Huawei παρά με το αρκετά μεγαλύτερο tablet Που χρησιμοποιώ συνήθως.

Επίσης έιδα αρκετά video στο youtube, ευχάριστα  και με πολύ καλό streaming. Σε γενικές γραμμές δεν υπήρξε υποψία δυσλειτουργίας της συσκευής μέσα από τις χρήσεις που ανέφερα.

Τυχόν ερωτήσεις, ευπρόσδεκτες μέσα από τα σχόλια του Post

huawi p9

ιδανικό set για travel light φωτογραφίσεις


TECH SPECS HUAWEI P9 Blue

Display
5.2″ FHD Screen, 2.5D, 1080p (1920 x 1080), 16.7M colours
CPU
HUAWEI Kirin 955 (64-bit), Octa-core (4 x 2.5 GHz A72+ 4 x 1.8 GHz A53)
Operation System
Android™ 6.0
Memory
4GB RAM + 64GB ROM
3GB RAM + 32GB ROM
3GB RAM + 32GB ROM
Dual SIM Support
YES
YES
NO
Camera
Main camera
12MP x 2, F2.2
BSI CMOS
Dual-tone flash

Front camera
8MP, F2.4AudioAudio decoding formats
MP3, MIDI, AMR-NB, AAC, AAC+, eAAC+, AMR-WB, WMA2-9, RA, PCM, OGG, and FLAC

Audio file formats
MP3, MP4, 3GP, WMA, OGG, AMR, AAC, FLAC, WAV, MIDI, and RAVideoVideo decoding formats
4K video, H.265, H.264, H.263, MPEG-4, MPEG-2, RV7-10, Xvid, VP8, WMV9

Video file formats
3GP, MP4, WMV, RM, RMVB, and ASFImageImage decoding formats
PNG, GIF (static), JPEG, BMP, WEBP, and WBMP

Image file formats
PNG, GIF, JPEG, BMP, WEBP, and WBMPEmotion UIEMUI 4.1Battery3000mAh(Typical)In the boxHandset ×1

περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά ΕΔΩ

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*