πίσω από τις κάμερες, Μοτοσυκλετιστής


Motorcyclist phottix

Τον τελευταίο μήνα φωτογραφίζω χρησιμοποιώντας προϊόντα από την Phottix .  Ο σκοπός είναι η κριτική των προϊόντων αυτών και η  γνωστοποίηση τους  στους Έλληνες συναδέλφους, μιάς και η εταιρία αποκτά αντιπρόσωπο στη χώρα μας.

Η Ανακοίνωση του αντιπροσώπου θα γίνει από το  συγκεκριμένο blog και θα συνοδεύεται από έναρξη διαγωνισμού με δώρα εξοπλισμό της Phottix.  Για να στε σίγουροι πως δεν θα χάσετε την ανακοίνωση και το διαγωνισμό, μπορείτε να κάνετε εγγραφή με το email σας στη φόρμα εγγραφής που βρίσκεται στο τέλος της δημοσίευσης, ή στο πάνω δεξιά σημείο της σελίδας.

Η παραπάνω εικόνα έγινε για τις ανάγκες της παρουσίασης.  Χρησιμοποιήθηκαν τα εξής.

1x Phottix Mitros+

1x Phottix Odin TTL trigger

1x Phottix Strip Softbox 35×140

1x Canon Speedlight 580

1x manual hot shoe flash

Το Mitros+  προσαρμόστηκε στο strip softbox  με τη χρήση του HS speed mount. Ο συγκεκριμένος αντάπτορας, κουμπώνει σε οποιοδήποτε softbox με bowens mount και μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε  hot shoe φλάς  αντί για studio φλας.

Το strip softbox ανέλαβε να φωτίσει την μοτοσυκλέτα. Η λεπτή γραμμή φωτός που παράγουν τα strip softbox είναι ιδανική για τέτοιες περιπτώσεις.

Το πρόσωπο του Μοτοσικλετιστή  φωτίστηκε με το hotshoe φλας της Canon. Για να αποκτήσει λίγο χρώμα και να μοιάζει με το φως του αναπτήρα, χρησιμοποιήθηκε ζελατίνα full cto  Την πυροδότηση ανέλαβε ο δέκτης Odin receiver.

Στο background, πίσω από τη μοτοσυκλέτα τοποθετήθηκε ένα απλό manual φλασάκι, το οποίο ρυθμίστηκε στο συγχρονισμό με οπτικό δέκτη.  Δυστυχώς όμως οι προφλασιές του Mitros+ δεν βοήθησαν τον σωστό συγχρονισμό. Παρόλο που οι ρυθμίσεις των φλας γίνανε σε manual mode και όχι  TTL, οι προφλασιές δεν έπαψαν. Τα φλασακιά με οπτικό δέκτη, έχουν προβλέψει και έχουν  2 θέσεις ρύθμισης για να αγνοούν τις προφλασιές και να πυροδοτούν τη σωστή στιγμή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση  δε λειτουργούσε καμία από τις 2 σωστά.

Το Phottix Odin δουλεύει πολύ καλά και μας επιτρέπει να αλλάζουμε τις ρυθμίσεις από τον πομπό που έχουμε στη μηχανή μας χωρίς να χρειάζεται να τρέχουμε σε κάθε φλας ξεχωριστά. Έχει φτιαχτεί όμως για να δουλεύει με τα Mitros+  και τους δέκτες Odin.

Τα Mitros+ συνεργάζονται πολύ καλά με το Odin. Θα θελα να έχω την ευκαιρία να δοκιμάσω  να φωτίσω μόνο με Mitros  για να δω τη συμπεριφορά τους. Το Odin δίνει τη δυνατότητα διαχωρισμού των φλας σε τρία ανεξάρτητα γκρουπ. Ανεξάρτητα ακόμη και σε συνδυασμό TTL και manual mode

Θεωρώ το HS speed mount, ως ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία. Το να μπορείς να χρησιμοποιήσεις μεγάλο studio softbox  σε συνδυασμό με ένα φλασάκι με μπαταρίες λύνει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις. Μ’ αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα χρήσης των softbox, εκτός studio και  χωρίς την εξάρτηση από τη ΔΕΗ.

Ακολουθεί διάγραμμα με τις θέσεις των φλας για την συγκεκριμένη φωτογραφία. Η  απεικόνιση της μοτοσυκλέτας δεν θα λεγα ότι θεωρείται πετυχημένη στο διάγραμμα. Θα μπορούσε να είναι  οτιδήποτε  μπορεί να φανταστεί κανείς εκτός από μοτοσυκλέτα. Μου αρκεί που η απεικόνιση της μοτοσυκλέτας στη φωτογραφία, ενθουσίασε τον φίλο Χρήστο, τον οποίο ευχαριστώ για την υπομονή κα διάθεση για πειραματισμούς

LightingSetup_Motorcycle

Τα σχόλια σας ευπρόσδεκτα!!

Καλές λήψεις!!!

[wysija_form id=”6″]

Close Menu