Προσωπική ιστοσελίδα – Έυκολοι και οικονομικοί τρόποι για να αποκτήσουμε τη δική μας  Part 1

Προσωπική ιστοσελίδα – Έυκολοι και οικονομικοί τρόποι για να αποκτήσουμε τη δική μας Part 1

 

 

online portfolio - προσωπικό siteΛόγοι για να αποκτήσουμε τη δική μας  προσωπική ιστοσελίδα

Τί πιο ωραίο και επαγγελματικό από μια δική μας προσωπική ιστοσελίδα; Ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη περίοδο που όλοι  ψάχνουμε οικονομικούς και λειτουργικούς  τρόπους να παρουσιάσουμε  τη δουλειά μας σε όσο περισσότερους υποψήφιους πελάτες και πέφτουμε στις παγίδες των social media που ξαφνικά μας ανακοινώνουν ότι θα αρχίσουν να εκμεταλλεύονται τη δουλειά μας,  χωρίς καμία μα καμία υποχρέωση απέναντι  σε μας τους δημιουργούς.

Ο λόγος για το  Instagram- facebook  και τους νέους όρους  χρήσης που ανακοίνωσε. Δεν είναι βέβαια κάτι καινούριο. Το facebook ανέκαθεν ανέφερε ότι έχει δικαιώματα σε οτιδήποτε ανεβαίνει στην πλατφόρμα του. Όταν κάτι μας προσφέρεται απλόχερα σίγουρα  το δεχόμαστε και το εκμεταλλευόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα.  Αλλά από την άλλη, όταν αυτό  έχει επιχειρηματικό χαρακτήρα, θα πρέπει να περιμένουμε ότι θα μας ζητηθεί ανταμοιβή για τις υπηρεσίες που μας προσφέρθηκαν.

Η λύση; Φτιάχνουμε τη δική μας ιστοσελίδα και ανεβάζουμε  τη δουλειά μας σε αυτή. Έτσι έχοντας μια προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση  μπορούμε να μοιραστούμε  συνδέσμους (link) σε οποιαδήποτε από τις πλατφόρμες των  social media (Facebook, twitter, linkedin κλπ) αποφεύγοντας  έτσι,  την παραχώρηση δικαιωμάτων  χρήσης  σ’ αυτές.

Οι τρόποι για να φτιάξουμε μια προσωπική ιστοσελίδα χωρίς ιδιαίτερο κόστος ή ακόμα και εντελώς δωρεάν είναι αρκετοί. Από εύκολους και απλούς που δεν χρειάζονται καμία ιδιαίτερη γνώση προγραμματισμού ή σχεδιασμού ως κάποιους λίγο πιο πολύπλοκους που χρειάζονται λίγο ψάξιμο για να μπορέσουν να υλοποιηθούν. Κάποιοι είναι και οι εξής ακόλουθοι:

 

  • Η πιο εύκολη και εντελώς δωρεάν λύση είναι η προσωπική ιστοσελίδα μας  να στηθεί σε μορφή  blog. Είτε στο blogger.com  είτε στο wordpress.com. Για το πρώτο απαιτείται  λογαριασμός gmail. Δύο εύκολες πλατφόρμες και με πολύ καλή υποστήριξη μέσα από το διαδίκτυο. Πολλά βίντεο και άρθρα, με αναλυτικές οδηγίες για το πώς γίνεται το καθετί.

 

  • Το flickr από την yahoo  και το 500px  είναι σελίδες στις οποίες μπορείς να ανεβάσεις εντελώς δωρεάν έναν αριθμό φωτογραφιών. Επίσης, οι παραπάνω σελίδες παρέχουν τη δυνατότητα  επιλογής premium λογαριασμού με κάποιο μικρό κόστος, ο οποίος προσφέρει πολύ περισσότερο χώρο αποθήκευσης (δυνατότητα ανεβάσματος περισσότερων εικόνων) και περισσότερες δυνατότητες στους τρόπους παρουσίασης των φωτογραφιών μας.

 

  • Εταιρίες που προσφέρουν μια έτοιμη πλατφόρμα με εύκολη διαμόρφωση (μέθοδος drag and drop)  από το χρήστη χωρίς να απαιτούνται γνώσεις προγραμματισμού και  με αντάλλαγμα κάποια μηνιαία ή ετήσια χρέωση που κυμαίνεται περίπου στα 5-15 ευρώ  το μήνα και μπορεί να φτάσει  και στo διπλάσιο όταν οι παροχές είναι ακόμα περισσότερες. Ενδεικτικά αναφέρω κάποιες  αρκετά εξειδικευμένες  στον τομέα της φωτογραφίας. Το  Photoshelter είναι μια πλατφόρμα με αρκετές δυνατότητες διαμόρφωσης της παρουσίασης του portfolio μας. Το smug mag, και το livebooks  είναι επίσης 2 πλατφόρμες προσαρμοσμένες στις ανάγκες ενός φωτογράφου. Πολύ έξυπνα και δημιουργικά προσαρμοσμένες και με πολλές έξτρα υπηρεσίες.  Το Virb είναι επίσης ακόμη ένα site που προσφέρει λύσεις για φωτογράφους, το οποίο πρόσφατα ανανέωσε την πλατφόρμα του.

     

η συνέχεια στο Part 2

Close Menu