Η Κερκυραϊκή ζυθοποϊία και ένα φεστιβάλ μπύρας διαφορετικό!

 Κερκυραϊκή Ζυθοποιία

“Ποιότητα, Ποιότητα, Ποιότητα. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας αν θέλουμε να ξεφύγουμε από αυτή την κρίση” μου λέει ο κ. Καλούδης Σπύρος .

Ο ίδιος το κατάφερε ιδρύοντας το 2007 την Κερκυραϊκή Ζυθοποιία στο χωριό Αρίλλας στην Βορειοδυτική Κέρκυρα.

 

Η μικροζυθοποιία του παράγει φρεσκότατη μπύρα, μια πραγματική real ale η οποία σερβίρεται στο ποτήρι του καταναλωτή σε λιγότερο από 15 ημέρες από τη μέρα της εμφιάλωσης της. Με αυτό τον τρόπο η φρέσκια μπύρα μεταφέρει σχεδόν αυτούσιες τις ευεργετικές ιδιότητες των πρώτων της υλών.

Η ιδέα για τη μπύρα ήρθε κάπου στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας. Θέλοντας να δημιουργήσει ένα προϊόν με τοπικό χαρακτήρα που να ενισχύσει την ταυτότητα του τόπου του, αποφάσισε να φτιάξει μπύρα. Δεν ήταν καθόλου εύκολο να πείσει τον καταναλωτή να προτιμήσει την ντόπια μπύρα. Ο μόνος τρόπος ήταν να φτιάξει προϊόν ίσης ποιότητας η και καλύτερης. Και μαζί με την ομάδα του το πέτυχε!

Σήμερα στα περισσότερα εστιατόρια και μπάρ του νησιού η Κερκυραϊκή μπύρα είναι πρώτη στον κατάλογο. Βέβαια και κάθε κάβα μπύρας ή σοβαρή μπυραρία  στη χώρα μας, έχει προσθέσει την ετικέτα της Corfubeer. Αν δεν το χει κάνει μάλλον πιάνεται αδιάβαστη ή δεν πρόλαβε να πάρει κομμάτι της μικρής αλλά πολύτιμης παραγωγής.

Ο κ.Καλούδης έχει πεισθεί ότι ο μόνος τρόπος είναι η ποιοτική παραγωγικότητα και προσπαθεί να παρακινήσει και άλλους. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε και το δίκτυο παραγωγών “Η Κέρκυρα παράγει στο οποίο ο ίδιος τελεί και χρέη προέδρου . 12 παραγωγικές μονάδες μέσα από αυτή την κίνηση προσπαθούν να αλλάξουν το της μη παραγωγικότητας στο νησί της Κέρκυρας. Περισσότερα ΕΔΩ

Beer Festival

Το καλύτερο το άφησα για το τέλος.

Για δεύτερη χρονιά φέτος στις 8-12 Οκτώβρη διοργανώνεται από την Κερκυραϊκή ζυθοποιία το φεστιβάλ μπύρας στον Αρίλλα Κέρκυρας. Πέρυσι ονομάστηκε Corfu meets Bavaria γιατί έγινε σε συνεργασία με Βαυαρούς ζυθοποιούς. Οι  κουλτούρες, Κέρκυρα και Βαυαρία,ήρθαν και ενώθηκαν,. Έβγαλαν μια συνταγή από κοινού για τη μπύρα που σερβιρίστηκε στο φεστιβάλ και παντρέψανε τους χορούς τους και τους τρόπους διασκέδασης τους. Φέτος, στο Corfu meets UK θα γίνει το ίδιο με τους Εγγλέζους.

Οι Εγγλέζοι παρεμπιπτόντως είχαν την τύχη να γεύονται μπύρα Κερκυραϊκής συνταγής κατά τη διάρκεια των πρόσφατων Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου. Μια από της μεγαλύτερες αλυσίδες pub στην Βρετανία με πάνω από 800 καταστήματα, επέλεξε την Κερκυραϊκή ζυθοποιία και τη μπύρα της με το όνομα Κόροιβος, για να κάνει αισθητή την παρουσία της κατά τη διάρκεια των αγώνων. Περισσότερα ΕΔΩ

 

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*