Επιτέλους μια Άλη Μπύρα

 

άλη μπύρα

Η πρώτη φορά που δοκίμασα μια Άλη μπύρα (το όνομα προέκυψε αρκετά αργότερα)  από τα χεράκια του Νίκου και του Αντώνη ήταν σε μια homemade  ζυθοποίηση  στην Ολλάνδια το 2011.  Από τότε φαινόταν ότι  η μπύρα για τους 2 φίλους, θα γίνει  μια μέρα ενα οργανωμένο και πετυχημένο εγχείρημα.

Έτσι και έγινε! Πλέον η Άλη μπύρα είναι γεγονός και πολύ γευστικό μάλιστα. Προς το παρόν είναι τυχεροί όσοι βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να κάνουν λίγο υπομονή, ή να κάνουν ένα ταξιδάκι προς τα εκεί.

Άκουσα πάντως πολλούς γνωστούς να θέλουν να ανέβουν Θεσσαλονίκη μόνο και μόνο για να δοκιμάσουν μιά Άλη. Προσωπικά, ήμουν από τους τυχερούς και τη δοκίμασα φρεσκότατη, πριν κάν η Άλη προλάβει να μπεί στο μπουκάλι.

Βρέθηκα στο ζυθοποιείο τη μέρα που γινόταν η δεύτερη βρασιά. Ακριβώς, μόλις η πρώτη, είχε φτάσει στο σωστό επίπεδο ζύμωσης για να μπορεί κάποιος να τη γευτεί. Δεν το παράκανα γιατί ταυτόχρονα είχα και το ρόλο του φωτογράφου.  Δεν είναι εύκολο να αντισταθείς πάντως σ αυτή τη γεύση.

Η Άλη κυκλοφορεί σε 2 τύπους. Την Weiss και την IPA. Πρόκειται για Αφιλτράριστες και απαστερίωτες μπύρες. Με αυτό τον τρόπο η μπύρα κρατάει τις γεύσεις και τα αρώματα της ζωντανά.  Πάνω στην ετικέτα της κάθεμιας υπάρχουν οδηγίες για το πως διατηρούνται και σερβίρονται, οπως και η ετυμολογία της ονομασιάς. Δεν θα αποκαλυφθει τίποτα περισσότερο εδώ. Μπορείτε να δείτε και να γευτείτε  μόνοι σας σε ένα μπουκάλι Άλη.

Επίσης δεν θα ανέβουν περισσότερες φωτογραφίες από εμένα προς το παρόν, για να δώσω πρωτεραιότητα στα παιδιά να ανεβάσουν αυτοί τις φωτογραφίες στη σελίδα τους.

Η Άλη Μπύρα έχει σελίδα στο Facebook η οποία έγινε διάσημη από τις πρώτες κιόλας μέρες. Εκεί μπορείτε να βρείτε τον ενημερωμένο κατάλογο καταστημάτων που τη σερβίρουν . Βέβαια οπουδήποτε βρεθείτε στη Θεσσαλονίκη, ρωτήστε μπας και έχουν καμιά Άλη!

Σύντομα θα βγεί στον αέρα και η ιστοσελίδα της μικροζυθοποιίας. Ως τότε οι άνθρωποι πίσω από την Άλη, που δεν είναι μόνο οι προαναφερθέντες, κάνουν το καλύτερο δυνατό για να μπορούμε να απολαμβάνουμε γευστική και αρωματική μπύρα! Καλές γουλιές λοπόν!

Άλη Μπύρα

 

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*